Gastronomie a hotelové restaurace
Hotel The Lana představuje pestrou kulinářskou scénu, kde je neustále co objevovat. Kolekce šesti luxusních restaurací a dvou stylových barů vás bude provázet celým dnem – od ranního šálku kávy až po večerní drink. Každé jídlo chutná nejlépe, když ho můžete sdílet u jednoho stolu s vašimi nejbližšími, a proto se můžete těšit nejen na vytříbenou gastronomii, ale i nezapomenutelné zážitky.
Jara by Martín Berasategui – Tato exkluzivní restaurace s jedinečnou atmosférou představuje ódu na rodné Baskicko proslulého šéfkuchaře Martína Berasateguiho, oceněného celkem jedenácti michelinskými hvězdami. Se svou typickou vášní vytváří autentické pokrmy baskické kuchyně, které v sobě spojují svůdné chutě, mistrovské zpracování a lásku k životu. Stylové prostory restaurace doplňuje velkolepá zahrada plná svěží zeleně s dechberoucím výhledem na pulzující město. Najdete tu také otevřený bar s širokým výběrem čerstvě namíchaných koktejlů a drobného občerstvení ve formě pintxos. Otevírací doba: večeře 19:00–0:00 (středa až neděle), bar 19:00–1:00 (středa až neděle).
Riviera by Jean Imbert – Vychutnejte si moderní středomořskou kuchyni spolu s výhledem na třpytivou zátoku Marasi Bay Marina v této celodenní restauraci, kde ožívá atmosféra jižní Francie. Oceňovaný šéfkuchař Jean Imbert čerpá inspiraci z vlastních zkušeností a vytváří inovativní, ale autentické francouzské speciality. Prosluněná rána se tu nesou v duchu čerstvě upečeného pečiva a oběd nabízí příležitost rozšířit si kulinářské obzory v uvolněné atmosféře připomínající středomořskou riviéru. Součástí restaurace je také soukromý salónek pro 10 až 22 hostů, který si můžete zarezervovat spolu s menu vytvořeným na míru – ideální místo pro oslavy a speciální příležitosti. Otevírací doba: snídaně 7:00–11:00, oběd 12:30–15:30, večeře 16:30–22:15 (pondělí, úterý a čtvrtek) nebo 16:30–22:30 (sobota), bar 15:00–23:00.
High Society – V nejvyšším patře hotelu se skrývá svět neotřelého luxusu a noblesy. Nechte se pohltit podmanivou atmosférou této restaurace a oslnivým výhledem na ikonický mrakodrap Burdž Chalífa a západ slunce nad panoramatem města. Místní šéfkuchař Jean Imbert, oceněný michelinskou hvězdou, sestavil eklektické menu plné lehkých pokrmů připravených ze sezónních surovin a navržených pro sdílení u stolu. Vyhlášený bar se pyšní unikátní nabídkou šampaňského, koktejlů a destilátů inspirovaných starověkými civilizacemi uctívajícími slunce. Restaurace s barem se navíc nachází u nádherného nekonečného bazénu, kde můžete nerušeně relaxovat po celý den. Otevírací doba: kuchyně 10:00–23:30 (čtvrtek až sobota), bar 17:00–1:00 (od čtvrtka do soboty až do 2:00), bazén 7:00–18:30.
Bonbon Café Angelo Musa – Nenechte si ujít návštěvu této elegantní cukrárny na břehu přístavu, kde šéfkuchař Angelo Musa, oceněný jako „nejlepší cukrář na světě“, vytváří své proslulé zákusky, které posouvají hranice stylu a kreativity. Ať už si chcete dopřát čerstvou ranní kávu, vynikající odpolední pohoštění nebo něco dobrého s sebou, Bonbon Café nabízí jedinečné požitky po celý den. Podávají se zde také stylové snídaně s čerstvým pečivem, nejrůznější saláty a sendviče. Klidné prostředí a nádherné výhledy navíc dodávají každému soustu nádech výjimečnosti. Otevírací doba: 11:00–18:30 (pondělí až čtvrtek), 8:00–20:00 (pátek až neděle).
The Gallery – Objevte vytříbené menu inspirované rozmanitou kulinářskou scénou Dubaje v této elegantní celodenní restauraci umístěné ve vstupní hale hotelu. Můžete se těšit na lahodnou snídaňovou nabídku, lehké občerstvení, vydatné pokrmy i exkluzivní francouzské dezerty. Zlatým hřebem dne je však odpolední čaj podávaný spolu s výtvory světoznámého cukráře Angela Musy v příjemném prostředí u klavíru. Kromě klasických lahůdek můžete ochutnat i speciality jako sendvič s japonským wagyu nebo lehkou mandarinkovou roládu. Otevírací doba: 7:00–0:00, odpolední čaj 13:00–18:00 (nutná rezervace).
Veranda (dočasně uzavřeno) – Navštivte tuto okouzlující zahradní restauraci s oslnivým výhledem na město. Ať už dáte přednost pomalému, příjemnému odpoledni a stolování pod širým nebem, nebo rušnému večeru s živou hudbou a zářivým panoramatem Dubaje v pozadí, čeká vás sofistikované menu s nejrůznějšími specialitami a široký výběr exkluzivních koktejlů, šampaňského i vína. Ve městě, které je známé svou pouštní krajinou, představuje tato restaurace zasazená do svěží zeleně skutečnou oázu. Každou středu a čtvrtek se tu navíc konají živá hudební vystoupení.
Bitter Honey – V tomto stylovém baru se potkává vytříbený design s chuťovou alchymií. Každý drink představuje malé mistrovské dílo a útulný interiér s dřevěným obložením, pohodlným posezením a originálními uměleckými díly vytváří uvolněnou atmosféru. Tajemství názvu Bitter Honey se skrývá v harmonickém spojení sladkých a ostrých tónů díky jedinečné kombinaci bylinných bitterů a medu z lokálních zdrojů. Dopřejte si interaktivní zážitek a nechte si namíchat drink na míru z pojízdného koktejlového vozíku. Ať už sem zavítáte před večeří nebo těsně před tím, než se vydáte do postele, budete odcházet s úsměvem na tváři. Otevírací doba: 16:00–0:00.
Txakolina – Tento tajný bar s exkluzivním salónkem je zárukou nezapomenutelného večera – od prémiových doutníků přes kvalitní lihoviny až po příjemnou hudbu linoucí se z gramofonu. Usaďte se na pohodlné pohovce nebo přímo u baru, odkud můžete pozorovat zkušené mixology při práci, zatímco v pozadí se rozprostírá rozzářené panorama Dubaje s ikonickým mrakodrapem Burdž Chalífa. Můžete vybírat z více než 45 doutníků z Kuby, Dominikánské republiky, Nikaraguy či Hondurasu, které lze kombinovat s vhodným drinkem z široké nabídky. A pokud chcete svůj požitek ještě umocnit, nechte svůj oblíbený doutník předem maturovat spolu s vybraným destilátem a vychutnejte si jedinečné spojení chutí. Otevírací doba: 19:00–2:00.
The Lana Promenade – Kromě špičkových restaurací, barů a cukrárny v hotelu The Lana na vás čeká pestrá nabídka kulinářských zážitků na promenádě u třpytivé zátoky Marasi Bay Marina. Navštivte například exkluzivní japonskou restauraci Dragonfly nebo objevte autentickou kantonskou kuchyni v restauraci China Tang.