Gastronomie a hotelové restaurace
Gurmánské zážitky jsou neoddělitelnou součástí pobytu v hotelu Lupaia. Vychutnejte si to nejlepší, co nabízí toskánská kuchyně, v obklopení nádherné krajiny a rozšiřte své kulinářské obzory. Místní kuchyně je každý den zásobována těmi nejčerstvějšími sezónními produkty z regionu, jako je ovčí sýr z mlékárny Cugusi či hovězí maso od místního řezníka Belliho. Hotelová zahrada s ovocnými stromy plodí čerstvé moruše, fíky, švestky, kdoule i granátová jablka a ostatní zeleninu pěstuje soused Nevio. Hříbky a lanýže pocházejí z nedalekých lesů a bio olivový olej se připravuje výhradně z oliv vypěstovaných na hotelovém pozemku.
Snídaně
V tomto butikovém hotelu nenajdete žádné obyčejné bufetové stoly. V rámci à la carte menu si můžete k snídani objednat cokoliv, na co máte zrovna chuť. Od rána se místní restaurací line lákavá vůně čerstvého chleba a pečiva, zatímco kuchaři připravují domácí vajíčka a čerstvé ovoce z hotelových zahrad. Snídaně se podávají v prostorách restaurace a na slunné terase obklopené pestrobarevnou zahradou.
Obědy
Lehký oběd si můžete vychutnat kdekoliv v areálu hotelu – v restauraci, u bazénu, ve vašem pokoji nebo uprostřed zahrady. Pestrá nabídka zahrnuje svěží saláty, domácí piadinu, různé domácí těstoviny či sendvič z placatého chleba, který pochází z domovského regionu místního šéfkuchaře, Emilia-Romagna.
Služba Concierge
Hosté mají k dispozici službu WhatsApp Concierge, přes níž si mohou kdykoliv během dne objednat něco dobrého. A pokud patříte k milovníkům italského gelata, můžete se těšit na řadu tradičních příchutí i některé neobvyklé, jako je meloun nebo sicilské mango.
Večeře
Zlatým hřebem dne je velkolepá večeře o čtyřech chodech, která se podává v unikátním prostředí typické toskánské restaurace s velkým krbem a otevřenou kuchyní. Večer tu plápolá světlo svíček a na letní obloze nad venkovní terasou se třpytí hvězdy. Chcete-li zažít něco speciálního, rezervujte si vinárnu nebo soukromou zahradní terasu pro romantickou večeři ve dvou. Šéfkuchař Andrea a jeho zástupce Luca každé ráno představí večerní menu, které je vždy zaměřené na tradiční italská jídla jako například dušené hovězí na víně, salát z holubích prsou či ručně vyráběné tagliolini s lanýži. Každý pátek se podávají pokrmy z čerstvých mořských úlovků z Tyrhénského moře. Pokud máte nějaké speciální dietní požadavky, místní tým vám ochotně nabídne vhodnou alternativu.
Koktejlový bar a vinárna
Navštivte malý, ale naprosto dokonalý bar Lupaia zasazený do malebné zvlněné krajiny, která je domovem slavné odrůdy Vino Nobile di Montepulciano a legendárních vinic Brunello di Montalcino. Místní vinný sklep však zahrnuje i méně známé skvosty spolu s víny Super Tuscans. Každý den místní someliéři vybírají vhodná vína k večernímu čtyřchodovému menu nebo vám pomohou vybrat víno podle vašich preferencí a nechají ho před večeří odborně vydýchat nebo vychladit. V baru se také podávají speciální verze florentského Negroni, které připravuje místní barman Silvio. Ochutnejte například Negroni míchané s vermutem Chianti a toskánským botanickým ginem Sabatini, pikantní a osvěžující Orange Negroni s kůrou ze sicilských pomerančů nebo jemně nasládlé Vintage Negroni zrající měsíc v sudu Vin Santo.