Gastronomy and hotel restaurants
Poznávání místní kuchyně je nedílnou součástí pobytu v hotelu Cape Weligama. Čeká vás celá řada pestrých kulinářských zážitků, v nichž se odráží bohatá historie tohoto ostrova. Místní kuchyně je inspirovaná okolní přírodou a využívá rozmanitost lokálních mořských plodů a sezónních produktů, díky čemuž se menu neustále vyvíjí.
Pokud chcete zažít něco speciálního, nechte si přichystat soukromou večeři na okraji útesu s panoramatickým výhledem na Indický oceán nebo si objednejte exkluzivní snídani podávanou na plovoucím podnose ve vašem bazénu. Vyzkoušet můžete také nejrůznější lekce vaření a mixologie.
The Atlas – Objevte pestrou nabídku tradičních srílanských i světových pokrmů v této celodenní restauraci. Ráno začněte vydatnou snídaní připravenou z lokálních produktů, k obědu si vychutnejte to nejlepší z čerstvých mořských úlovků a plodů v poklidně atmosféře a na konec dne si dopřejte jedinečný kulinářský zážitek při světle svíček a plápolajícího ohně.
Tableau – Dopřejte si exkluzivní gurmánskou večeři v této luxusní restauraci. Hned po příchodu vám váš hostitel představí šéfkuchaře a speciální menu večera. Poté, co se seznámíte s tradičními ingrediencemi a produkty ostrova, začne degustace lahodných předkrmů, polévek, hlavních chodů a sorbetů. Po večeři se přesunete do baru The Society, kde vám místní mixolog předvede svůj talent a připraví originální koktejly. Seznámíte se s historií přípravy místního nápoje toddy a vychutnáte si sladkou tečku na závěr večera.
The Society – Vychutnejte si odpolední čaj s výhledem na pobřeží nebo osvěžující koktejl při západu slunce v tomto stylovém baru. Nenechte si ujít ochutnávku cejlonského čaje, který je součástí bohaté čajové tradice tohoto regionu. Můžete se těšit na rozsáhnou nabídku nejrůznějších druhů čaje, slané i sladké zákusky, lahodné koláčky, domácí džemy a čerstvé pečivo.