Gastronomy and hotel restaurants
Hotel Monasterio se pyšní jednou z nejlepších nabídek restaurací v Cuscu. Objevte kouzlo peruánské kuchyně a vychutnejte si tradiční pokrmy v originálním pojetí připravené z lokálních surovin, které pocházejí z okolních hor, pobřeží i amazonské džungle. Tlumené světlo svíček, klenuté oblouky, stinné klášterní chodby a živá hudba dotvářejí nezapomenutelnou atmosféru.
Oqre – Dopřejte si vytříbený kulinářský zážitek v této unikátní restauraci, která je umístěná v nádherné křížové chodbě bývalého kláštera s výhledem na zelené nádvoří. Šéfkuchař Jorge Muñoz připravuje rozmanitou peruánskou kuchyni, která využívá sezónní bio produkty z pobřeží, hor i amazonské džungle. Při pěkném počasí můžete stolovat pod širým nebem na venkovním nádvoří. Každou neděli se tu navíc podává velkolepý brunch s rozmanitou nabídkou pokrmů, včetně těstovin s čerstvými mořskými plody, pečeného vepřového masa po peruánsku a dezertů. Otevírací doba: snídaně 5:00–10:30, oběd 12:00–15:30, večeře 18:30–22:30, nedělní brunch 12:00–15:00.
El Tupay – Přijďte ochutnat vynikající mezinárodní kuchyni z čerstvých místních surovin do této intimní restaurace. Třikrát týdně se mezi romantickými klenbami rozezní operní hlasy nejlepších tenorů a sopránů z Cusca, které umocní váš gurmánský zážitek. Stylový salónek je zase ideálním místem pro aperitiv, koktejl po večeři nebo sklenku vína s přáteli. Otevírací doba: čtvrtek až sobota od 18:30.
Oqre Bar – Tento elegantní bar je jako stvořený k relaxaci po dni plném dobrodružství a pro sdílení zážitků s ostatními cestovateli. Usaďte se u praskajícího krbu s čerstvě namíchaným koktejlem v ruce a vychutnejte si jemné tóny jazzu v podání nejlepších hudebníků z Cusca. Otevírací doba: 10:00–22:30.
Mauka – Nenechte si ujít vyhlášenou restauraci v sesterském hotelu Palacio Nazarenas. Oceňovaná šéfkuchařka Pía León vytváří jedinečné menu, které oslavuje přírodní bohatství Cusca skrze suroviny pocházející z okolních planin a andských hor. Čeká vás inovativní gastronomický zážitek, který spojuje umění, rozmanitost přírody a špičkovou kuchyni.