Gurmánské zážitky

Chcete na cestách rozmazlovat nejen sebe, ale i své chuťové pohárky? Namícháme pro Vás koktejl nevšedních kulinářských zážitků. Ochutnáte špičkovou gastronomii v restauracích s michelinskou hvězdou, necháte si na grilu připravit vlastní rybářský úlovek, zažijete romantiku v restauracích plovoucích nad vodou. Ať už preferujete každodenní gurmánské hody nebo zdravý jídelníček sestavený na míru, garantujeme Vám, že s námi si pochutnáte.

Co by to bylo za dovolenou bez vynikajícího jídla, lahodných nápojů a kvalitního vína v dobré restauraci? Takové momenty jsou zkrátka nezapomenutelné.

Každý kraj na světě má svá charakteristická jídla, která odrážejí jejich kulturu, prostředí, důmyslnost a hodnoty. Pojeďte s námi ochutnat svět!

Maurícius

Na to, že je Maurícius poměrně malým ostrovem s pouhým jedním milionem populace, má neuvěřitelně bohatou a rozmanitou gastronomii, kterou ovlivňuje různorodost mauricijských obyvatel. Směs indického koření, místní ryby a dary moře, to vše ovlivněno čínskou, francouzskou a africkou kuchyní. Nejběžnějším chodem tu jsou ryby a plody moře, které se k vám na talíř dostanou zaručeně čerstvé. Velkým favoritem je mečoun, dále mušle, chobotnice, krevety, humři, apod. Národním nápojem je rum, jehož výroba má na Mauríciu velmi dlouhou tradici. Mezi místními je oblíbeným nápojem i čaj, který vás v horkých dnech krásně osvěží. Pojeďte s námi na Maurícius, objevte tento úžasný ostrov i jeho rozmanitou kuchyni. Naše specialistky vám doporučí ty nejlepší restaurace, které se rozhodně vyplatí navštívit.

Trou aux Biches*****+

Trou aux Biches restaurace byly zařízené tak, aby co nejvíce těžily z příjemného počasí, které převládá na severo-západě. Hotel má v nabídce 6 restaurací s jediným cílem – nejvyšší kvalita stravování na Mauritiu. Restaurace jsou zaměřené na speciality z celého světa, které Vám připraví světově uznávaní šéfkuchaři. V Trou aux Biches kuchyně znamená různorodost nabízející hostům špičkové stravování s mnohými styly jídel a obměňující se menu, které Vás každý den překvapí něčím jiným.

St.Regis*****+

St. Regis je zdrojem potěšení pro všechny gurmány, kteří na Maurícius přiletěli za kulinářskými zážitky. Šest restaurací pod pevnou rukou vychvalovaného šéfkuchaře Dominiquea Blaise Vám představí množství gastronomických vlivů, které sem přes Indický oceán dorazily. Hosté jsou zváni k ochutnávkové cestě napříč restauracemi, které nabízejí francouzskou a mauricijskou kuchyni, ale i kořeněná indická jídla, aroma jihovýchodní Asie nebo jednoduchou svěžest japonské gastronomie.

Maledivy

Tradiční maledivské kuchyni vládnou základní prvky a jejich variace – a to kokos, ryba, rýže, sladké brambory, apod. My vás zveme nejen na tuňákové steaky a kuřecí kari, ale i do TOP světových restaurací oceněných Michelinskou hvězdou. A co takhle večeře šest metrů pod hladinou moře? Nezapomenutelný zážitek!

Velaa Private Island - Tavaru Tower

Ve fascinujíci Tavaru Tower se nachází restaurace v japonském stylu spolu s vinným sklípkem.

Conrad Rangali Island - Ithaa

Tento resort je znám po světě svou jedinečnou podmořskou restaurací Ithaa.  Restaurace, kam hosté nechodí jenom kvůli skvělému jídlu, ale především kvůli nezapomenutelnému zážitku. Večeřet uprostřed korálového útesu, kde ryby nahlížejí stolujícím do talířů, se vám totiž nepoštěstí každý den. 

Atmosphere Kanifushi - Just Veg

Jako první na Maledivách, vám Atmosphere Kanifushi představuje čistě vegetariánskou restauraci Just Veg. Pochutnáte si tu na vegetariánské stravě ze Středomoří, Arábie i Indie.

Constance Moofushi - Manta

Hlavní restaurací resortu je Manta s písčitou podlahou a plochou rozšířenou nad vodní hladinu. Krásný vinný sklep zde nabízí široký výběr delikátních vín, ze kterého si hosté mohou podle libosti vybírat nebo si nechat některé víno doporučit someliérem.

Seychely

Symbolem seychelské kuchyně je ryba. Pochutnáte si na nejrůznějších druzích, s nejrůznějšími přílohami. A nedá se proti tomu nic namítat. Vždyť na Seychelách se vám každé rybí sousto doslova rozpustí na jazyku. Vyzkoušet můžete i žraloka, například zabaleného v banánovém listu. Milovníci mořských plodů budou Seychely považovat za svůj ráj. Humři, krabi, chobotnice, mušle, to vše na denním jídelníčku. Seychely také překypují tropickým ovocem, jako je mango, banány, papája, kokosové ořechy, grepy, ananas nebo karambola. Smíchané s kořením tvoří vynikající doplněk ke každému jídlu. Vynikající pokrm pak můžete zapít kokosovým mlékem nebo ovocnými šťávami.

Thajsko

Pro mnoho návštěvníků je jídlo jedním z hlavních důvodů, proč navštívit tento exotický kraj. Thajská kuchyně je jednou z nejkomplexnějších a nejdokonalejších na světě. Vytváří ji množství fascinujících ingrediencí a vlivů. Pochutnáte si tu na sladké anebo pikantní voňavé rýži, grilovaném kuřecím mase, vařené zelenině, kari polévce nebo na koláčcích z lepkavé rýže s melounovou šťávou a posypaných palmovým cukrem. Od jednoduchého občerstvení až po večeři o několika chodech. Thajsko je gastronomickým rájem. Přijeďte si kousek ukousnout.

Rayavadee *****
Rayavadee *****

Cena od 4 708 os./noc

Lokalita: Thajsko, Krabi | Mapa

Strava: Polopenze, Snídaně

Inspekce: 2017, Desislava Kirova, 724 065 775

Exotický resort v přírodním stylu

9.5 / 10

ZOBRAZIT

Bali

Indonésie je proslulá svou kuchyní, která odráží vliv tradičních místních kultur: muslimské a hinduistické. Základem místních jídel je rýže, kterou místní konzumují jako součást všech jídel dne včetně snídaně. Národní specialitou je jídlo příbuzné španělské paele: tzv. nasi goreng, rýže opékaná se zeleninou, masem, vejcem a různými druhy koření. Oblíbenou přílohou k rýži jsou různé druhy tzv. curries, masa nebo zeleniny v aromatické omáčce. Další místní specialitou je pečené sele (babi guling). Indonéská kuchyně tradičně využívá koření a pálivé přísady jako česnek, chilli a zázvor.

St.Regis - restaurace Dulang

Toto autentické indonéské místo Vás ohromí svými tradičními interiéry a především místními pokrmy jako jamu s bylinkami podle rodinného receptu. Ta nejlepší indonéská kuchyně potěší Vaše chuťové pohárky. Poté si můžete dát tradiční nápoj Brem nebo šálek slavného Kopi Luwak („šampašké kávy“).

BVLGARI - Sangkar Restaurant

Díky své mimořádné poloze na okraji útesu a elegantní neformální atmosféře si užijete ty pravé gurmánské okamžiky, jejichž hlavní kouzlo se skrývá v v menu mezinárodních specialit, které je kreativně spojeno s typickými indonéskými pokrmy.

Maya Ubud - Maya Sari Asiatique

Maya Sari Asiatique je inovativní asijskou restaurací, která nabízí autentický styl teppanyaki. Menu zahrnuje speciální regionální pokrmy z Thajska, Číny, Japonska, Indie a samozřejmě z Indonésie.

gurmanske-zazitky-001.jpggurmanske-zazitky-002.jpggurmanske-zazitky-003.jpggurmanske-zazitky-004.jpggurmanske-zazitky-005.jpggurmanske-zazitky-006.jpggurmanske-zazitky-007.jpggurmanske-zazitky-008.jpggurmanske-zazitky-009.jpggurmanske-zazitky-010.jpggurmanske-zazitky-011.jpggurmanske-zazitky-012.jpggurmanske-zazitky-013.jpggurmanske-zazitky-014.jpggurmanske-zazitky-015.jpggurmanske-zazitky-016.jpggurmanske-zazitky-017.jpggurmanske-zazitky-018.jpggurmanske-zazitky-019.jpggurmanske-zazitky-020.jpg
 
 

Destinace jsme procestovali. Poskytneme vám osobní rady.